US стилистка показа мода 2023 в София. Какво ще се носи?

Моделите на Клодин Хам от Alyce Paris очароваха бизнес дами и актриси

US стилистка показа мода 2023 в София. Какво ще се носи? | StandartNews.com

Клодин Хам, собственик на американския бранд Alyce Paris, долетя от САЩ в София, за да представи тенденциите при официалните рокли за 2023 година – силно завладяващи цветове и тотален сексапил в асиметрични деколтета и цепки на бедрата. „Иновативните тъкани извайват тялото. Кройките са в абсолютен тон с  парижкия шик. Ярката палитра също подсказва френски корени“, коментира Анелия Петкова от „Брайдъл фешън“, домакин на събитието. Създател на марката е Алис Хам, която в края на 50-те години пристига от Париж в Чикаго с дипломата си по моден дизайн и отваря ателие за официални и абитуриентски тоалети. Бизнесът се развива като семеен и жъне голям успех в Страната на неограничените възможности, където винаги се търсят изискани дрехи, осъществени с много ръчна изработка. Неслучайно лице на Alyce Paris става „Мис Америка“.

Сега, Клодин – племеницата на Алис Хам, продължава традицията, благодарение на която облеклата стигат до пет континента в пет линии – официални, абитуриентски, булчински, party рокли и  бизнес стил. 

На дефилето в София блеснаха няколко известни дами. „Мисис България“ Елена Караколева – в черна дантела, силует „Русалка“ с пера от марабу и полускъпоценни камъни. Писателката Илиана Динева, „Лейди България“, представи венецианско червено от авангардната материя „стреч мрежа“ с фини кристали. Младата оперна певица Мария Славова, която вече има участия и по международните сцени, изгря в цвят forest green и дълбоко изрязан гръб. Тя обра овациите с ария на Пучини - „O mio Babbino Caro“. Сред аплодиращите беше и английският актьор и режисьор Гари Стреч, който кавалерстваше на Деси Тенекеджиева, която също се носи в модели на Alyce Paris. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай