Цветанов: Изборите ще бъдат оценка за състояние на нашата държава

Цветанов: Изборите ще бъдат оценка за състояние на нашата държава | StandartNews.com

Панагюрище. Изборите ще бъдат оценка за състояние на нашата държава. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Панагюрище, заедно с кандидатите за евродепутати Мария Габриел, Владимир Уручев, Стефан Шилев, Анести Тимчев и Мария Гиева.

По думите му миналата година по това време БСП са обещавали 250 хиляди работни места, но от тогава до сега безработицата се е увеличила с 40 хиляди души, а младежката безработица е нарастнала до 30%.

„Водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев е доказан кмет и министър. Следващият в листата Андрей Ковачев е доказан евродепутат. Мария Габриел беше избрана през 2013 година за евродепутат на годината. Тя е жената, която проведе преговорите за отпадане на визите между България и Обединените арабски емирства и заедно с Бойко Борисов беше посрещната като най-високопоставен държавник от България", посочи Цветанов при представянето на листата на ГЕРБ. Той бе категоричен, че всички кандидати за евродепутати от ГЕРБ са експерти.

„Кабинетът Орешарски не е приеман от фактори в европейската политика, а само преди дни Бойко Борисов бе приет от канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел", припомни Цветан Цветанов. Той призова гражданите на Панагюрище да не позволявят случайността или ниската избирателна активност да определят развитието на България. „Всички български граждани над 18-годишна възраст трябва да гласуват с бюлетина номер 18. Това дава европейска перспектива на България, а България е силният глас в Европа със своята богата история и култура", подчерта председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

За всички е ясно къде е мястото на България. Трябва да сте силни и уверени в себе си, защото ние сме прави. Единственото, което трябва да си гарантираме е да сме силни, защото ситуацията го изисква. Това каза от своя страна водачът на листата Томислав Дончев в Божурище.

Той подчерта, че всички общини на ГЕРБ са подложени на рецесии, но изборите биха могли да са изход от тази ситуация. „Тук не става дума просто за нас, става дума за децата ни, не като политик, а като родител, не мога да допусна някай да харчи пари, които не притежава, а тези пари да ги плащат децата ни. Най-голямата задача е на 25-ти май да дадем категоричен знак, че не сме се предали и че сме в чудесна форма. Нека покажем, че България има силата отново да посочи ГЕРБ като първа политическа сила", призова Дончев. По думите му е недопустимо един народен избраник да се крие от народа си. Томислав Дончев обясни, че ако един политик не може да изпие едно кафе с хората, да се види с тях, той просто не е политик.

Кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев допълни, че ГЕРБ трябва да получи най-малко два евродепутата повече от БСП, за да се докаже по категоричен начин недоверието към това нелегитимно правителство. Ковачев подчерта, че това зависи единствено от вота на хората и ги призова да направят правилния избор на 25-ти май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай