Топ 5 на очилата 2020

Актуалните тенденции възбуждат фешън страсти, казва експертът Павел Цветков

Топ 5 на очилата 2020 | StandartNews.com

Брад Пит, който е сред най-големите потребители на очила, напоследък плахо се похвали, че колекцията му все още може и да не е като тази на Елтън Джон, но в нея има забележителни модели. А някои от аксесоарите на великия музикант, който има към 500 вариации на тема, оживяха и в биографичния филм „Рокетмен“, в който отлично влезлият в кожата му Тарън Еджертън ги сменяше във всеки следващ кадър. Актуалните тенденции в жанра не са чак толкова скандални, но са достатъчно екстравагантни, за да възбудят фешън страсти.  „Суетата отдавна е стигнала до висотата на очилата. Те обаче са много по-значими за визията в сравнение, да речем, с чантата. Очилата допълват и оформят лицето и излъчването. Просто са твърде запомнящи се, за да бъдат пренебрегнати“, коментира експертът от „Квят“ Павел Цветков. И припомня, че неподходящо избраната рамка може да провокира негативен ефект, а добре „изчислените“ форма и цвят както на диоптричните, така и на слънчевите очила, са знак на точен вкус, респектиращ социален статус и постоянна елегантност.  

Нова геометрия

Квадратни, осмоъгълни и всякакъв друг вид геометрични форми лесно ще се превърнат в грабващ погледа елемент от вашия личен стил през 2020 година. Знаменитостите вече адаптираха този често срещан на котешката пътека тренд.  Дръзката визия, която предлагат много от рамките за новия сезон, ще ви направи една идея по-различни от обичайното, но и доста по-шик. Dare to wear – посмей да носиш. 

Котешки форми

Те отново са тук, за да останат за дълго заради уникалната им форма, която издължава лицето и подчертава скулите. През 2020-а cat-eye моделите са още по-фънки от преди: класиката се радва на ъпдейт в ярки цветове, уникални финиши и дръзки детайли.

Sassy Glitter

Рамките с украшения са от големите акценти 2020. Екстремно бляскави, моделите с различни glitter елементи ще се превърнат в бърз, лесен и забавен начин да освежите визията си и да добиете онзи специфичен холивудски блясък, който никога не излиза от мода. Кристалите и брокатът със сигурност ще ви направят лесно отличаващи се.

Hide&Seek

Oversized рамките са по-големи от всякога. Перфектно извинение да пропуснете сутрешния грим, те са любими на фешънистите по целия свят. Придават доза загадъчност и са най-красивото и практично решение, на което може да заложите тази година.

Двоен мост

Лесно е да харесаш модел очила с двоен мост. Този нов прочит на класическия „авиатор“ идва направо от котешката пътека в изминалите седмици на модата, където горната част на моста бе интерпретирана по много различни начини.

Old but Gold

Да носим една и съща рамка години наред ни прави заложници на един и същи тренд. Не се страхувайте да опитвате нови/стари течения в модата. Хубавото е, че също като при шит по поръчка костюм евъргрийн моделите са нещо, на което винаги може да заложите. Модата се повтаря, така че не трябва да изпитвате притеснения, ако харесате модел от ранните сезони на „Приятели“. Имайте предвид, че екстравагантните форми и дръзките цветове не са за всеки. Малцина са тези, които могат да си позволят да носят ярко червена рамка... Не казваме, че пречи да експериментирате с авангарден стил, но следете добре реакциите на околните. Нестандартен модел би отивал повече на цялостна фънки визия. Дрескодът в офиса също има значение. А ако бизнес кодът все пак изпълва по-голямата част от деня ви, а в свободното си време обичате да разпускате в неформална среда, очилата за офиса нямат място в нощния клуб за събота вечер.

 Да съобразите рамката с основния стайлинг, наложен във фирмата ви, е не просто препоръчително, а задължително. Компанията ви държи на строго офис облекло? Артистичните овални рамки може би няма да се впишат толкова... Ако обаче имате подходяща за freelancer ангажименти професия, нестандартен модел би акцентирал върху креативния ви натюрел.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай