Статистиката: все повече млади хора използват ботокс

Честотата на инжекциите с ботулотоксин увеличена

Статистиката: все повече млади хора използват ботокс | StandartNews.com

Статистиката: все повече млади хора използват ботокс

Според Американската академия за пластична и реконструктивна хирургия през последните пет години честотата на инжекциите с ботулотоксин за козметични цели се е увеличила с 22% сред младите хора на възраст 22-37 години.

Въпреки че средната възраст на основните потребители на Botox е 46 години, експертите подчертават, че пациентите стават все по-млади. Единствено страхът, че след такава манипулация може да изглеждат неестествено, може да изплаши кандидатите за ботокс, смятат специалистите.

Друга тенденция е, че до козметичните процедури все повече. прибягват и мъжете. Според психолога Мария Архангелска образът на съвременния мъж е бизнесмен, млад, привлекателен, без вредни навици и без явни белези по лицето.

Според специалистите един добър външен вид не само отразява здравословното състояние на тялото, но и позволява да се изграждат успешни взаимоотношения с бизнес партньорите и не само. Като цяло мъжете предпочитат бързи, приятни процедури, където ефектът не се забелязва на пръв поглед, но се проявява с течение на времето (никой не иска да афишира намесата на медицинската козметика).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай