Вторник,

Станишев: Консерваторите са статуквото, социалистите са за нова Европа

От: Failed to load user -
Станишев: Консерваторите са статуквото, социалистите са за нова Европа
A
A
A

София. „Има нужда от нова Европа. Тя може да се случи с политическа промяна. Консерваторите са миналото, статуквото, а социалистите са тези, които са за нова Европа". Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Той отбеляза, че тези избори са важни за Европа.

"Европа загуби доверието на хората, не само в България, а навсякъде", коментира лидерът на социалистите. Според него това е резултат от факта, че 5 години европейските институции са се доминирали от ЕНП.

"Г-н Борисов е участвал в избори за национален парламент, водейки две листи, без да казва, че няма да влиза в парламента. За разлика от тях аз още от самото начало казах, че няма да замина за Брюксел", обясни Станишев.

По думите му кампанията на БСП е направена с цел да разберат българите, всеки един от нас, че това, което ще се случи в следващите седмици и месеци в Брюксел пряко ще повлияе върху развитието на България.

"Победата на социалистите ще помогне и на правителството на Орешарски да реализира много по-последователно и категорично политиките за икономическо възраждане, за социално размразяване и грижа за хората", каза още Станишев.

Той сподели, че за 2 месеца е посетил над 70 общини и при срещите си с хората, те са споделили, че макар и недостатъчни, мерките, взети от това правителство са ги подпомогнали и са им дали надежда.

"Всеки, на който е помогнато, независимо дали с енергийни помощи или по друг начин, разбира, че започва да се възстановява справедливостта в държавата и тя работи в техен интерес, а не им се казва просто: Няма пари, оправяйте се", допълни лидерът на БСП.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички