Станишев: БСП пое тежък кръст с управлението

Станишев: БСП пое тежък кръст с управлението | StandartNews.com

Шумен. БСП е поела много тежък кръст след изборите на миналата година, смята лидерът на партията Сергей Станиушев.

„Толкова тежък, че понякога се чудя можем ли да го носим. Направихме правителство без да имаме абсолютно мнозинство в парламента. Направихме правителство от добри експерти, начело с Пламен Орешарски. От първия ден обаче видяхме яростната, ожесточената реваншистка съпротива и ежедневното разклащане на лодката на държавата само и само тези, които съсипаха държавност и човешки съдби, да се върнат на власт. Сега, 1 година по-късно мога да ви каже, че много от нещата, които обещахме ги изпълнихме или ги изпълняваме", коментира той.

Пред хиляди шумналии лидерът на БСП Сергей Станишев поднесе цветя на паметника „Гроба на курсистите" в местността Байкова поляна на Шуменското плато. Той раздаде автографи на десетки младежи, които носеха плакати, подкрепящи Мартин Шулц и раздаде тениски с образа на кандидата на ПЕС за председател за ЕК.

„Преди малко повече от една година пак се видяхме тук на този паметник, както за да уважим антифашистите, които през 1933 г. са били жестоко и безскрупулно разстреляни, така и да кажем тогава какво БСП поема като ангажимент пред хората", каза Станишев.

По думите му смисълът на саможертвата на предшествениците е бил в това да проправят пътя към по-добро бъдеще за България, към свободата, към човешкото достойнство, към това всеки човек да може да реализира своите мечти тук, в нашето отечество.

„Тогава обещахме, че ще направим всичко възможно и невъзможно след 4 години безвремие, 4 години безправие, след 4 години социален геноцид и репресии, след 4 години разбиване на икономиката да обърнем посоката на развитие напред и да дадем надежда на хората", каза още Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай