Славчев: Следващите протести срещу банките

Славчев: Следващите протести срещу банките | StandartNews.com

София. „Следващата социална бомба ще избухне вече не заради цените на тока, както миналата зима, а заради теглото на хората от банките, колекторските фирми и частните съдебни изпълнители", коментира кандидатът за евродепутат от България без цензура Ангел Славчев пред „Фокус".

Той посочи, че навсякъде хората се оплакват, че са взели кредити, останали са без работа и не могат да ги изплащат, поради което някои загубват дори, домовете си.

„Хората просто издъхват, а държавата нехае", добави Славчев. Той коментира, че личното му мнение е дори, че частните съдебни изпълнители трябва да бъдат премахнати и заменени от държавни, защото само за една година са смъкнали неправомерно от гърба на хората 170 млн. лв от такси.

"Ще поискаме ново правителство, предсрочни избори и 51% държавно участие в ЕРП-та, за да има контрол от държавата", каза още Славчев.

"Ние искаме повече социална Европа и повече социална България. "Да" на малкия и средния бизнес, контрол за едрия бизнес. Искаме безплатно здравеопазване за деца, майки, пенсионери и инвалиди", обяви още Ангел Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай