Пирински: Изборите за ЕП ще решат как ще се развива Европа

Пирински: Изборите за ЕП ще решат как ще се развива Европа | StandartNews.com

Благоевград. Предстоящите избори за европейски парламент на 25 май са от изключително значение за начина, по който Европа и страната ни ще се развиват в следващите години. Това заяви на пресконференция в Благоевград в сряда кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Георги Пирински.

Според него пред Европа и страните съществуват две възможности. Или да продължи досегашната дясна политика на управление, която нанесе много поражения в живота на хората с орязването на бюджета с оправданието за баланс на финансите и ограничаването на социалните права. Или да се подкрепи позицията на европейските социалисти за гарантиране на нови работни места, минимални доходи и максимално заплащане, за да има икономически растеж и нормален живот.

Георги Пирински постави акцент върху кризата в Европа и върху разочарованието на гражданите от това, което им се предлага в ЕС днес. Според него предстоящите европейски избори са натоварени с внушения от страна на ГЕРБ за реванш и репресия. Той бе заедно с друг кандидат за депутат в ЕП от Коалиция за България - Стоян Ташков. Двамата се срещнаха с избиратели от Благоевград в залата на местното читалище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай