Памук и папийонки в хитовите очила на лятото

Модната индустрия все повече акцентира върху екологията

Памук и папийонки в хитовите очила на лятото | StandartNews.com

Големите рамки отново са на мода - без значение дали очилата са слънчеви или диоптрични. 70-те години на миналия век се завърнаха и повече от когато и да било подчертават очите. Изключително хитови са моделите с ясно изразени линии и ръбове - правоъгълни, издължени, геометрични. Ъгловите версии, наричани още папийонки, наподобяват класическите форми на котешкото око, подходящи са за квадратни, овални и продълговати лица и веднага привличат вниманието. Металните рамки - тип „глазант“, наричани още очила без рамка, са с изключително олекотен дизайн, който ги прави практически незабележими за този, който ги носи, но без компромис с издръжливост или визия. Придават изтънченост, излъчват класа, финален щрих към стайлинга – на бизнес среща или на парти, при тях няма грешка.  

„Цялата фешън индустрия все повече акцентира върху екологията, неслучайно очилата от рециклируеми материали са в основата на всеки модел. Биоразградимата пластмаса е изключително устойчива и се прави по специфичен начин – памукът се превръща в ацетатен лист, в който са добавени и антибактериални вещества“, коментира Павел Цветков колекциите „Квят“.  Още нещо, което се връща на мода от 70-те, са цветните стъкла - жълти, оранжеви, зелени. Очила за мъгла – това е другото им име, защото са особено подходящи при шофиране с намалена видимост. Колкото по-нестандартно, толкова по-добре – това е водещият тренд. „Те са и много функционални, предпазват очите ефективно от слънчевите лъчи“, уточнява експертът. 

Райето е на мода, вечният бъбрек също няма да слезе от сцената. Очилата, тип авиатор, са разнообразни като материали за изработка на рамката и цветове на стъклата, особено подходящи за хората с правоъгълно лице. То е визуално по-дълго и тясно и именно затова се нуждае от меката линия на заоблените рамки като бъбрека.

Розово, розово и пак розово! Семпло или смело, наситено или пастелно – розовото доминира сред слънчевите очила и диоптричните рамки.

Изключително универсален цвят, който може лесно да се комбинира с почти всяка визия, той ще ви спечели и след това трудно ще можете да погледнете обратно към класическите цветове.

От съвсем бледо розови диоптрични рамки с овални и обли черти до слънчеви очила в по-подчертано розово с големи стъкла и дебели дръжки. За господата особено популярни са полупрозрачните или напълно прозрачни рамки, комбинирани с огледални или полупрозрачни стъкла.

Класическата форма е авиатор с прозрачни рамки и сиви рефлекторни стъкла. Черни стъкла с черна рамка е абсолютната класика. Можете да заложите на черни или кехлибарени рамки със сиви стъкла. За мъжете особено нашумели са зелените стъкла, действат успокояващо и освежаващо. Очила тип маска също са модерни. Припомняме, че котешкото око е в няколко визии, като между тях е черната или тъмно лилава рамка с кафяви стъкла.  Стъкла, преливащи от сиво в наситено синьо, са внимателно поместени в изчистена златиста метална рамка – за познавачите.

Сред шлагерите на сезона е прозрачно черно на безцветни точици тип мрежа. В зависимост от светлината  очилата изглеждат с черна или сива прозрачна рамка. Най-специалният цвят е „Хавана“ – за всякакъв тип кожа и лице. Пак в зависимост от светлината очилата изглеждат тъмно шоколадово кафяви или с прозрачни жълти елементи, понякога дори с тигрова шарка. Този интригуващ цвят е постигнат отново с помощта на памучния ацетат, който е обагрен по специален начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай