Николай Бареков: Ще имаме трима евродепутати

Николай Бареков: Ще имаме трима евродепутати | StandartNews.com

Бургас. България без цензура ще има трима представители в Европейския парламент, заяви в Бургас лидерът на партията Николай Бареков, който се позова на последните социологически проучвания.

"Който гласува за нас, ще гласува за предсрочни парламентарни избори. Нашият вот на недоверие към правителството ще бъде на 25 май", заяви Бареков. Той коментира в морския град и нападението над партийния офис в столицата. Според Бареков зад атаката стои ГЕРБ.

"Ударната бригада на ГЕРБ се води от Каратиста и Пашата и вероятно те са извършителите. Те са от СИК, откъдето идва и Борисов. Нека МВР там да търси", каза Николай Бареков във връзка с инцидента, при който офисът на България без цензура бе разбит и подпален с коктейл "Молотов".

"Лично съм се чул с главния секретар на МВР, за да го помоля наистина в рамките на часове да бъдат разкрити извършителите. Тормозът над нас е много голям. Извън София има уволнени хора само защото са идвали на наши сбирки, особено в Северна България", заяви лидерът на България без цензура.

Николай Бареков пристигна в Бургас, придружаван от известната германска журналистка Сабине Кристиансен, която е водеща на най-авторитетното политическо предаване по ARD. Пред микрофона й са говорили световноизвестни политици като Ангела Меркел, Джордж Буш, Бил Клинтън, Кофи Анан и Михаил Горбачов. Сабине Кристиансен заяви, че ще работи съвместно с Николай Бареков за ограничаване на младежката безработица. "Ние трябва да направим така, че младежта да ни повярва. Необходимо е да мислим не само да се намали детската смъртност, социалното неравенство, но и да постигнем това като им дадем образование и работни места", заяви германската журналистка, която има и фондация за правата на децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай