Коя е новата „Мисис Вселена“

Елена Максимова от Удмуртия е победителката в конкурса

Коя е новата „Мисис Вселена“ | StandartNews.com

„Мисис Удмуртия“ Елена Максимова е новата „Mrs. Universe“ – „Мисис Вселена“. Тя притежава три дипломи за висше образование, говори четири езика, посетила е 34 страни и има сертификат за професионален гмуркач. Журито с председател Меги Савова, организатор на конкурса, излъчи победителката след горещи спорове, а Анна Сирадзе, притежател на титлата от 2021-ва, короняса късметлийката. Шампионката може да има и нашенски корени, тъй като 8 процента от населението на Удмуртия са волжки българи.

От стоте претендентки - красиви, преуспели и отлични майки, на сцената в зала 3 на НДК останаха избраните в Топ 25. Сред тях беше и родната представителка Станислава Василева. Стефан Илчев изпя четири песни, докато стана ясно окончателната класация.  Най-голямото шоу беше дефилето по национални костюми - светещи конструкции от пера, плъзгащи се табуни с коне, сложни каскади от цветя по главите, послания за мир по шлейфовете…

Сава Цеков, генерален директор на конкурса, Анна Сирадзе – „Mrs. Universe“ 2021, Даринка Кръстева, Евелина Макрис – „Мисис Дама на годината“, Виктория Джумпарова – „Топмодел на България“, д-р Симон Личев, Паолина Петракиева – „Мисис България“ и  вице „Мисис Вселена 2011“, заместник-кмет на община Панчарево направиха следния избор: първа подгласничка – „Мисис Виетнам“ Амбър Уан, втора подгласничка – „Мисис Венецуела“ Естер Супа, трета подгласничка – „Мисис Индийски океан Зоя Шейх“, четвърта подгласничка – „Мисис Корея“ Сео Юн Чой.

България никога не е била домакин на световен конкурс за красота с подобен размах. За да участват в  надпреварата, се стекоха сто носителки на  корони от всички краища на планетата. Всяка от тях е доказан професионалист с гражданска позиция и благотворителна кауза.

Това е 45-тото издание на авторитетното международно състезание, в което могат да участват дами от 18 до 50, омъжени, вдовици, разведени или живеещи над три години на семейни начала с половинката си. За всяка държава е позволено да изпрати повече от една претендентка, стига да са от различни региони. Всяка от тях беше донесла характерни за родината си армагани за останалите участнички, а за всички хубавици имаше козметика от  Pierre Fabre Bulgaria и аксесоари Cocoon. Ефектните гостенки предизвикаха задръстване в центъра на столицата при обиколката на София, като си направиха безброй селфита и снимки пред всяка забележителност. Дегустираха български гозби и се насладиха на фолклорни ритми в „Роден край“, опитвайки стъпките на правото хоро на „Назад, назад, моме Калино“, водени от „Мисис България 2019“ Марина Цветанова и „Мисис България 2022“ Станислава Василева. А когато се появиха кукерите, и най-сериозните съпрузи, придружаващи претендентките, останаха без думи.  

В програмата фигурираше и форум против домашното насилие, който състоя в Балната зала на „Монтесито“, като повечето от дамите бяха подготвили кратки филми със страховити лични истории. Посещение в Боянската църква възстанови душевното равновесие на госпожите, които след него опитаха домашните гозби на „Мисис Баба Вселена“ Магдалена Динкова, кметица на село Върбешница - точени погачи, банички, боб с наденица. Магьосниците на косите от Cristian of Roma се погрижиха за прическите на претендентките, а гримът и сценичните ефекти за финалната церемония са осигурени от Code fashion TV. Изпълненията на „Внучките на бистришките баби“, вписани в нематериалната съкровищница на ЮНЕСКО, Стефан Илчев, Валентин Велчев, водещите Мариана Маринова и Иоан Карамфилов, който блестеше в костюм на „Агресия“, бяха допълнителните бонуси в церемонията.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай