Гуидо Маронати: Дженифър Анистън и Ким Кардашиян са блян в Италия

Конците за повдигане са големият шлагер в естетичната хирургия, казва международният експерт

Гуидо Маронати: Дженифър Анистън и Ким Кардашиян са блян в Италия | StandartNews.com

„Дженифър Анистън е блян за жени в Италия на различна възраст. Идват при мен и казват: "Докторе, искам да приличам на нея" и ми подават снимка на актрисата. Дупето на Ким Кардашиян е другата цел на много млади дами. Но някои между тях усложняват ситуацията. Те ме информират, че искат да изглеждат като еди-коя си знаменитост от еди-кой си риалити формат. Но аз, естествено, не гледам подобни предавания. И започвам да търся фотоси или клипове с въпросната персона, за да разбера с какво толкова е спечелила възторга на публиката", разказа д-р Гуидо Маронати пред журналисти в София. Един от най-известните 
експерти в естетичната хирургия, филърите, ботокса и  лазерната терапия, сподели за най-авангардните процедури и технологии в жанра - между тях е и най-актуалният вариант на конците аптос. "Те са най-лесният и безболезнен начин за постигане ефекта на повдигане на лицето, на шията и тялото – без хирургически скалпел.
Класическата намеса е срез, риск, белег. С тази техника – за 15-20 минути, без пълна упойка и без риск - нещата изглеждат по съвсем различен начин. Иновацията е творение на грузинско лекарско семейство - Марлен Сулуманидзе и двамата му сина, които правят от бранда най-успешния на световно равнище и така фамилията попада в топ 5.
"Когато те излязоха на пазара, работех с корейски мезоконци и бях любопитен да разбера какви са разликите. Станах ученик на Марлен Сулуманидзе, а сега вече преподавам из целия свят. Конците постигат повдигане на тъканта, подобрява се качеството на кожата - те са единствени по рода си в света, които съдържат хиалуронова киселина. Перманентните конци, които не се резорбират, не се възприемат толкова добре – нито в България, нито в Италия. Хората се страхуват от нещо, което остава постоянно в тях. Но конецът не е магия –с него не може да се „оправи“ всичко наведнъж: от челото до шията. Моята класация за методите, с които работя, е следната: хирургия, мезоконци, микро-ултразвук. Все по-предпочитани са неинвазивните процедури", уточнява д-р Гуидо Маронати. Конците не заместват силиконовите импланти, не дават обем, но повдигат вътрешната отпусната страна на ръцете и бедрата. При тях няма шев  - с игла се прави малка дупчица, през която влизат в подкожната мастна тъкан. Не бива да е прекалено дълбоко, за не се засегнат мускулните влакна. Но да не е и в дермата, защото се виждат  
Д-р Маронати коментира и новостите, дискутирани на неотдавна завършилия пореден конгрес по естетична медицина в Монако. "Голямата тема беше бързото развитие на лазерните технологиите", казва италианецът. 
Той обаче е впечатлен от друг факт - от количеството на мъжете, които искат да се разкрасяват и коригират. "В началото на кариерата ми на 100 жени се падаше един мъж, а сега има 15-20 процента увеличение на силния пол. Сред неговите желания са ринопластика (оформяне на носа), липосукция на коремната област, повдигане на клепач и удължаване на пениса. Що се отнася до това какво не бих направил за която и да е жена, това е поставянето на импланти в дупето. В 30 процента от случаите има нежелани странични ефекти - операцията е успешна, всичко е на мястото си и след няколко дни имплантите "тръгват да си търсят ново място". Представяте си картинката, нали? 
В Италия една от най-желаните процедури е корекцията на бюста. Ако при мен дойдат две пациентки - на 20 и на 70, със сигурност няма да им направя еднакъв бюст. Освен това забелязвам, че много хора започват да проумяват, че не е добре на 65 да изглеждат като на 42 по "изкуствен" начин. Не е естествено, а това не е красиво. И за мъжете, и за жените критерият за красота е еднакъв - естественост", твърди д-р Маронати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай