Борисов обсъди сътрудничество с Ханс-Герт Пьотеринг

Борисов обсъди сътрудничество с Ханс-Герт Пьотеринг  | StandartNews.com

Берлин. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обсъди сътрудничеството и бъдещите инициативи на партията с председателя на фондация "Конрад Аденауер" и бивш председател на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг в Берлин.

"Благодаря на фондация "Конрад Аденауер" за доброто сътрудничество, което имаме от години. Тяхната силна подкрепа е много важна за нас, защото тя помага не само на ГЕРБ, но и на България за утвърждаването и развитието на демокрацията в нашата страна.

С общи усилия можем да се противопоставим по-решително на антиевропейските настроения и популизма, които застрашават пътя на България към пълна европейска интеграция. ГЕРБ е гаранция, че България ще остане на този път", заяви Бойко Борисов.

По думите на Ханс-Герт Пьотеринг е много важно всички партии в ЕНП да се държат заедно и да бъдат единни. "Ние, заедно с Бойко Борисов ЕНП и "Конрад Аденауер" имаме амбицията като политическо семейство да защитаваме националния интерес на България и ГЕРБ в рамката на Европейския съюз. Защото като политическо семейство сме по-силни и като европейци. Уверени сме, че обединени можем да живеем по-добре заедно", посочи Пьотеринг.

Той мотивира силно Бойко Борисов, ГЕРБ да продължи по европейския път, като подчерта, че ЕНП ще продължи да бъде солидарна с ГЕРБ. Пьотеринг пожела всичко най-добро на Бойко Борисов и на ПП ГЕРБ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай