ББЦ настоя за възстановяване на държавността

ББЦ настоя за възстановяване на държавността | StandartNews.com

Бяла Слатина. „Трябва да има патриотична сила, която да управлява в полза на хората и да не краде, а не псевдопатриоти и псевдонационалисти, които се бият по заведенията. В това няма нищо патриотично". Така Николай Бареков коментира последния скандал около лидера на Атака Волен Сидеров. 

„Патриоти са хора като Росен Петров, като Ангел Славчев и като мен, които искат възстановяване на държавността, работни места за младите, България да има армия и да се инвестира в образоването на млади хора в казармата", посочи председателят на България без цензурапри откриването на офис на партията в Бяла Слатина.

„Ние сме алтернатива на всички – ДПС, БСП и ГЕРБ, а Реформаторският блок и АБВ са изградени от стари политици, които са били в Тройната коалиция и са се продавали на ДПС, Местан и Доган", отсече Бареков.

Зам.-председателят на партията Росен Петров обясни, че има пет неща, върху които се крепи държавата. Това са армията, учителите, лекарите, полицията и църквата. „Когато ги събереш в една ръка става юмрук. Народите, които ги събират – имат държава, които не ги събират – губят своята държава", даде пример Петров. Бареков допълни, че освен възстановяване на българската армия, ББЦ предвижда увеличаване на оперативния състав на МВР с 20%. Това е било обсъждано на Гергьовския обяд с генералите от партията.

Той обяви, че се предвижда и увеличение с 25% на най-ниските заплати за оперативния състав на МВР. „Призовавам българските полицаи масово да гласуват за нас. Днес жалките партии в парламента не успяха да съберат кворум, този закон за МВР няма да бъде приет", прогнозира Бареков.

Зам.-председателят Ангел Славчев от своя страна съобщи, че утре или в петък Законът „Справедливост" на ББЦ, който предвижда равноправие между хората и банките, ще бъде внесен в НС. Това дали ще бъде приет, зависи
само от депутатите, но съдейки по съдбата на „Чисти ръце", това едва ли ще се случи", смята Славчев.

 „Няма логика нашите заводи да стоят затворени, а младите да напускат страната. За да има промяна трябва нова идеология, нова политическа класа и нова цел. Искаме европейски стандарти, европейски пътища и европейски живот", допълни Бареков.

Бареков обясни идеята си за откриване на филиал в Северозападна България на някой от големите университети, а градът ще бъде избран демократично на референдум. Обясни, че така районът ще се оживи, както е станало с Благоевград, Търново и Свищов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай