"Живият" Ботев и "Стандарт" с урок по родолюбие в Берковица

"Живият" Ботев и "Стандарт" с урок по родолюбие в Берковица | StandartNews.com

Искрен Красимиров показва на ученици ексклузивни кадри от най-новия си филм „Лъвский: Европеец в Българско"

 

Режисьорът Искрен Красимиров, станал популярен като "живия Ботев", ще участва в урока по родолюбие, който "Стандарт" ще изнесе в Берковица днес.

Красимиров, който е учредител на проекта „НЕзабравимата България", и екипът му създават образователни филми с патриотична насоченост, а самият режисьор често облича униформата на Ботев в името на патриотични каузи. Красимиров вече има филми за великия революционер и поет, за Иван Вазов, за Алеко Константинов, за Софроний Врачански. В Берковица той ще представи пред ученици от 5 до 8 клас и гимназисти най-новия си филм за Апостола на свободата - „Лъвский: Европеец в Българско".

Лентата е заснета преди броени дни, а децата от Берковица ще са първите, които ще видят екслузивен откъс от филма и "живия Левски", в ролята на който е актьорът Симеон Владов.

Берковица има своето място за почит и дълбок поклон към Апостола на българската свобода - Васил Левски. Това е неговият паметник, издигнат в долния край на централния булевард "Мрамор".

Кога е идвал Апостола в града, с кого се е срещал и какви указания е дал на местните революционни дейци в писмото, открито в стара къща? Какви завети ни е оставил Левски и следваме ли ги в днешно време ? Затова ще разговарят с учениците кметът на Берковица Милчо Доцов, заместник-кметът Радослав Найденов, директорът на музея
Ивайло Пешков, експертът по образование в общината Анелия Якимова и други гости на събитието. То ще се проведе днес от 11 часа в зала "Камбанка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай