Петък,

Завършен е проектът за първото рок училище в България

От: Failed to load user -
5821
Завършен е проектът за първото рок училище в България
A
A
A

Каварна. Кметът на община Каварна Цонко Цонев заяви, че проектът за първото рок училище в България е официално завършен. „Проектът се подготвяше доста дълго време, от директорката на СОУ „Стефан Караджа" в Каварна, Станка Петрова. Това е проект, изцяло на СОУ „Стефан Караджа", в което учат около 750 ученици", посочи Цонев.

Проектът включва сцена, която е около 14 метра, с външно и вътрешно озвучаване във всички стаи в училището. Външното озвучаване ще се използва при по-специални поводи, като например първият учебен ден.

„Лично изпробвах първите музикални звънци за това - колко трябва да бъдат усилени. Важно е звънците да се настроят добре, на хубаво ниво. Започваме с "Touch Too Much" на AC/DC, а часът ще завършва с "Thunderstruck" на AC/DC. Октомври ще бъде месецът на Рони Джеймс Дио в училището. Проектът би трябвало да се приеме добре, тъй като това са хубави рок парчета", заяви Цонев, цитиран от Фокус.

За около 40 секунди ще се чуват музикалните парчета, колкото е стандартът и на един звънец. Парчетата ще се сменят всеки месец. Ще бъдат включени и български групи, като БТР, Сигнал, Ахат и ще има месеци на българските рок групи.

„Моята идея е, около 10 минути преди започването на часовете, учениците да се строяват, да изслушват българския химн и тогава да влизат в час. Това ще бъде втората част по проекта, която няма да струва нищо, а ще се изисква от ръководството на училището да събира малко по-рано учениците, за да могат да изслушат химна", допълни още Цонко Цонев.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички