Вторник,

Запазват таксите в Медицинския във Варна

От: Failed to load user -
6911
Запазват таксите в Медицинския във Варна
A
A
A

Варна. Ръководството на Медицинския университет във Варна е изпратило предложение до Министерския съвет за запазване на сегашния размер на таксите за обучение. Това съобщи зам.-ректорът по учебната дейност доц. Албена Керековска. Тя обясни, че се запазват на същото равнище и таксите за кандидатстване в университета. Досега за медицина се влизаше с 2 изпита за 75 лева, а в Медицинския колеж с 1 изпит за 45 лева. Таксата за обучието по медицина, дентална медицина и фармация е 900 лева на година, за бакалавър в колежа по 750-800 лева. За новата учебна година Медицинският университет за първи път ще организира и предварителни изпити по биология и химия за специалностите "Медицина", "Фармация" и "Дентална медицина". За новата учебна година ще има изнесен изпит за специалностите "Медицинска сестра" и "Акушерка" в новооткрития филиал на университета в Сливен. 

През учебната 2013-2014 година ще има и нови специалности в университета. Това са магистърска програма за фармацевтичен мениджмънт, медицински оптик със степен "професионален бакалавър", както и обучение по специалността "Обществено здравеопазване" и "Здравен мениджмънт" на руски език. От университета съобщиха още, че специалността "Фармация" през тази година е получила най-високата акредитационна оценка за следващите шест години. 

От началото на новата учебна година ще функционира интегрираната система за дигитален и дистанционен достъп до фондовете на библиотеката на университета. Тя е изградена по проект "Преустройство и модернизация на библиотеката и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания при Медицинския университет - Варна". Общата стойност на проекта е 1.4 милиона лева, посочи зам.-ректорът по международно сътрудничество, акредитацията и качеството проф. Тодорка Костадинова. Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички