Петък,

Все още няма заявление за преместването на проблемното дете от 19-то училище

От: Администратор -
147
Все още няма заявление за преместването на проблемното дете от 19-то училище
A
A
A

Още няма подадено заявление за преместване на проблемното дете от 19-то СУ "Елин Пелин" в столицата. Днес учители и родители отново протестират, а децата учат в друга сграда, съобщава БНТ.

След като децата спряха да ходят на училище, а директорът и учители си подадоха оставките, вчера се взе решение детето да се премести, но родителите не са подали документа.

"Очакваме родителите на детето да подадат служебна бележка, че детето ще е записано в друго училище, без нея няма как да стане преместването. Няма още такъв документ. Ако не се вземат мерки, той остава наш ученик", казаха учителите.

"Решението в случая с преместването на проблемното дете от 19-то училище може да бъде взето единствено от майката. Това е възможно най-либералният начин за комуникация в този казус", каза заместник-министърът на образованието в оставка Диян Стаматов.

Имаме добре разписан закон и правила, обаче има родители, които не се съобразяват с мнението нито на учители, нито на директори или други родители. Подобни случаи доказват, че има проблем в комуникацията с родителите на такива деца, добави Стаматов.

Той обясни, че до решението за преместване се е стигнало много трудно, с тежка комуникация.

Експертите казаха за детето, че то има проблеми от ранна детска възраст и е трябвало да работят специалисти с него, но за да се случи това, е необходимо да има съгласие от родителите, които също трябва да са подкрепени от специалисти, каза още Стаматов.

Директорът на 19-то СУ Детелина Арнаудова заяви, че си е подала оставката по лични причини.

Подадох оставка по лични причини, не е целта да се задвижат институциите, това не е морално поведение на човек, работещ с деца, коментира Детелина Арнаудова.

Родителите смятат, че едва ли преместването ще разреши проблема с агресивното дете и че институциите са реагирали твърде късно.

Но ние не можем повече да подлагаме децата си на този тормоз, казаха те. И обясниха, че искат този казус да подпомогне решаването на подобни проблеми и в другите училища.

Заместник-министърът на образованието заяви, че е разговарял с директора на училището да не си подава оставката, понеже е емблема на учебното заведение и без нея то няма да е същото. На въпрос дали ще промени решението си Арнаудова бе категорична, че няма да го направи.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията