Понеделник,

Все още няма заявление за преместването на проблемното дете от 19-то училище

От: Администратор -
Все още няма заявление за преместването на проблемното дете от 19-то училище
A
A
A

Още няма подадено заявление за преместване на проблемното дете от 19-то СУ "Елин Пелин" в столицата. Днес учители и родители отново протестират, а децата учат в друга сграда, съобщава БНТ.

След като децата спряха да ходят на училище, а директорът и учители си подадоха оставките, вчера се взе решение детето да се премести, но родителите не са подали документа.

"Очакваме родителите на детето да подадат служебна бележка, че детето ще е записано в друго училище, без нея няма как да стане преместването. Няма още такъв документ. Ако не се вземат мерки, той остава наш ученик", казаха учителите.

"Решението в случая с преместването на проблемното дете от 19-то училище може да бъде взето единствено от майката. Това е възможно най-либералният начин за комуникация в този казус", каза заместник-министърът на образованието в оставка Диян Стаматов.

Имаме добре разписан закон и правила, обаче има родители, които не се съобразяват с мнението нито на учители, нито на директори или други родители. Подобни случаи доказват, че има проблем в комуникацията с родителите на такива деца, добави Стаматов.

Той обясни, че до решението за преместване се е стигнало много трудно, с тежка комуникация.

Експертите казаха за детето, че то има проблеми от ранна детска възраст и е трябвало да работят специалисти с него, но за да се случи това, е необходимо да има съгласие от родителите, които също трябва да са подкрепени от специалисти, каза още Стаматов.

Директорът на 19-то СУ Детелина Арнаудова заяви, че си е подала оставката по лични причини.

Подадох оставка по лични причини, не е целта да се задвижат институциите, това не е морално поведение на човек, работещ с деца, коментира Детелина Арнаудова.

Родителите смятат, че едва ли преместването ще разреши проблема с агресивното дете и че институциите са реагирали твърде късно.

Но ние не можем повече да подлагаме децата си на този тормоз, казаха те. И обясниха, че искат този казус да подпомогне решаването на подобни проблеми и в другите училища.

Заместник-министърът на образованието заяви, че е разговарял с директора на училището да не си подава оставката, понеже е емблема на учебното заведение и без нея то няма да е същото. На въпрос дали ще промени решението си Арнаудова бе категорична, че няма да го направи.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички