Неделя,

Варна си избра любим учител

От: Администратор -
3853
Варна си избра любим учител
A
A
A

Математици гласуваха за своята преподавателка по литература Нели Филева


С биенето на последния училищен звънец в елитната Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна се проведе тържествената церемония и финалът на кампанията "Любим учител" по инициатива на в "Стандарт" и МОН.

В уникалната анкета участваха над 450 възпитаници на школото като най-много гласове бяха дадени на преподавателката по български език и литература Нели Филева.

Зам.- главният редактор на вестник "Стандарт" Даниела Казанджиева връчи грамота за отличие на заслужилата това откровено признание преподавателка.

Учениците са генерирали свои критерии за избор на любим учител: компетентност, преподаване по интересен начин, строга но справедлива, води диалог и влиза в тона.

Не лесните шестици са сред критериите на нашите ученици, каза директорът Павлин Павлов.

Директорът на дирекция "Връзки с обществеността" на МОН Иван Такев прочете поздравителен адрес от зам.- министъра Ваня Кастрева с искрени поздравления към учителите на гимназията и техните възпитаници.

"Да си учител не е просто професия, а призвание. Вие колеги сте духовните ръководители на хиляди деца, като учите от най-лесните до най-трудните уроци с тях. Запазете стремежа си за знания и любов към вашите учители", беше посланието към учениците на зам.-министър Ваня Кастрева, което пожела на всички хубава ваканция.

Впечатляващо на днешната церемония, на която приключва пилотния проект, е , че математици обичат толкова много български език и литература заради своята любима преподавателка.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички