Варна си избра любим учител

Варна си избра любим учител | StandartNews.com

Математици гласуваха за своята преподавателка по литература Нели Филева


С биенето на последния училищен звънец в елитната Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна се проведе тържествената церемония и финалът на кампанията "Любим учител" по инициатива на в "Стандарт" и МОН.

В уникалната анкета участваха над 450 възпитаници на школото като най-много гласове бяха дадени на преподавателката по български език и литература Нели Филева.

Зам.- главният редактор на вестник "Стандарт" Даниела Казанджиева връчи грамота за отличие на заслужилата това откровено признание преподавателка.

Учениците са генерирали свои критерии за избор на любим учител: компетентност, преподаване по интересен начин, строга но справедлива, води диалог и влиза в тона.

Не лесните шестици са сред критериите на нашите ученици, каза директорът Павлин Павлов.

Директорът на дирекция "Връзки с обществеността" на МОН Иван Такев прочете поздравителен адрес от зам.- министъра Ваня Кастрева с искрени поздравления към учителите на гимназията и техните възпитаници.

"Да си учител не е просто професия, а призвание. Вие колеги сте духовните ръководители на хиляди деца, като учите от най-лесните до най-трудните уроци с тях. Запазете стремежа си за знания и любов към вашите учители", беше посланието към учениците на зам.-министър Ваня Кастрева, което пожела на всички хубава ваканция.

Впечатляващо на днешната церемония, на която приключва пилотния проект, е , че математици обичат толкова много български език и литература заради своята любима преподавателка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай