Четвъртък,

Вълчев: Деленето на децата е недопустимо

От: Администратор -
143
Вълчев: Деленето на децата е недопустимо
A
A
A

Делението по този начин на децата е недопустимо. Тук става въпрос за едно неуместно послание на едно от издателствата, най-голямото", заяви министърът на образовянието Красимир Вълчев по повод скандала с учебниците за бедни и богати. Черно-белите са спрени и няма да се появят на пазара. 

Факт е, че наредбата за учебниците и учебните помагала позволява да се утвърждават и черно-бели, и цветни по един и същ предмет, но смисълът на този текст не е да се допуска образователна дискриминация,  каза Вълчев и обяви, че наредбата ще бъде променена, за да не се допускат отново такива гафове. "Не сме очаквали, че някой ще се възползва, за да въведе финансова дискриминация", отсече министърът, цитиран от "Канал 3"

Очевидно проблемът е в посланието. Казусът има малко практическо значение, но значителна символика. Малко практическо значение, защото няма значение дали 100, 200 или 500 деца ще купят учебници за 3 лв. повече или по-малко. Има значение, защото ние в образованието въплъщаваме нашето разбиране за справедливост. Равният достъп до образование е проекция на принципа за равни житейски възможности", категоричен бе Вълчев.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията