Събота,

Уволненият директор на СМГ: Ще заведа дело

От: Администратор -
218
Уволненият директор на СМГ: Ще заведа дело
A
A
A

Уволненият директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов ще оспори в съда решението на Регионалното управление на образованието. Това обяви той пред "Дарик", след като отказа да подпише заповедта за отстраняването му. Според него връчването на документа е било режисирано.

Смятам да заведа дело и каквото стане. Нататък не знам, ще видя. Имаше много малко време да се прочете целият труд. Помолих да ми го дадат на спокойствие да си го прочета, не ми го дадоха. Казаха, че трябва или да се разпиша, или да... И аз съответно не се разписах. Сега ще го взема, ще видя какво има вътре и ще преценя, каза той.

Според него една от основните причини за скандала, който тръгна от освободената учителка Петя Тодорова са пари. "Председател на училищното настоятелство, което менажира курсовете, които генерират един огромен капитал, е дама, чието дете е в класа на Петя Тодорова. Самата Петя Тодорова управлява финансите на настоятелството с разписани чекове от госпожа председателката. В самото настоятелство, в управителните му органи има десет човека и четирима от тях са учителите Илияна Цветкова, Румяна Караджова, Петя Тодорова, Явор Минков и председателката Спасова. Тоест пълен контрол на парите на настоятелството", обяви Стоянов.

Според информация на "Стандарт" сумата възлиза на 1 млн. лева на година. Основна част от тях се разпределят като премии между учителите. А за курсовете се ползва марката СМГ, базата на гимназията. За нейна сметка оставати и консумативите. 


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията