Четвъртък,

Увеличават учителските заплати в Бургас

От: Администратор -
1913
Увеличават учителските заплати в Бургас
A
A
A

Заплатите на учителите и възпитателите в детските градини на Бургас ще бъдат повишени. Споразумението за това бе сключено между кмета на община Бургас Димитър Николов, двата учителски синдиката и директорите на учебните заведения. То е резултат от доброто партньорство между тях. Увеличението ще бъде между 25 и 70 лева и влиза в сила от 1 октомври тази година.

Средствата за повишението на заплатите са осигурени от бюджета на Министерството на образованието и науката. За община Бургас те са в размер на 610 442 лева и ще бъдат разпределени между всички училища и детски градини.

Размерът на учителската заплата ще се определя от различни фактори. Възнаграждението ще е по-голямо за училищата, където директорите са прилагали по-добър мениджмънт. От значение ще бъде също по колко деца се обучават в паралелка. Увеличението на заплатите има за цел да насърчи и младите преподаватели.
Непедагогическият персонал също ще получава по-високи възнаграждения. За служителите, които получават заплати над 420 лева, то ще бъде 3 процента.

Директорите на детските заведения ще получат увеличение на основните си заплати със същата сума, с която е увеличена заплатата на педагогическия персонал.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички