Увеличават учителските заплати в Бургас

Увеличават учителските заплати в Бургас | StandartNews.com

Заплатите на учителите и възпитателите в детските градини на Бургас ще бъдат повишени. Споразумението за това бе сключено между кмета на община Бургас Димитър Николов, двата учителски синдиката и директорите на учебните заведения. То е резултат от доброто партньорство между тях. Увеличението ще бъде между 25 и 70 лева и влиза в сила от 1 октомври тази година.

Средствата за повишението на заплатите са осигурени от бюджета на Министерството на образованието и науката. За община Бургас те са в размер на 610 442 лева и ще бъдат разпределени между всички училища и детски градини.

Размерът на учителската заплата ще се определя от различни фактори. Възнаграждението ще е по-голямо за училищата, където директорите са прилагали по-добър мениджмънт. От значение ще бъде също по колко деца се обучават в паралелка. Увеличението на заплатите има за цел да насърчи и младите преподаватели.
Непедагогическият персонал също ще получава по-високи възнаграждения. За служителите, които получават заплати над 420 лева, то ще бъде 3 процента.

Директорите на детските заведения ще получат увеличение на основните си заплати със същата сума, с която е увеличена заплатата на педагогическия персонал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай