Учителка прави зелено училище в двора си

Учителка прави зелено училище в двора си | StandartNews.com

Децата ни са там на гости, защитиха родителите преподавателката по немски

Учителка по немски е направила незаконно зелено училище в двора си. Това съобщиха от Комисията за защита на потребителите (КЗП) вчера. В защита на преподавателката обаче скочиха родителите на летуващите деца.

Импровизираният лагер се намира във великотърновското село Бряговица. Той е направен от учителката по немски в София фрау Мюлер. В момента в лагера има 11 деца от 8 до 11 години. Според разследването на Комисията за защита на потребителите учителката няма разрешение за отваряне на лагера, а учениците са настанени в лоши битови условия. Спят на палатки, ползват една баня с два душа и една тоалетна, се казва в съобщението на КЗП. Храната им пък се приготвя при домашни условия, без да е ясно дали няма да има зарази в нея. За лагеруването родителите на учениците дават по 280 евро, допълват от комисията.

Майките и татковците обаче са доволни от условията, в които пребивават децата им. "Те са там на доброволен, приятелски принцип, на гости са", обясни една от майките Зорница Йончева. Според нея идеята била учениците да са с учителка, която им е като майка. "Тя е прекрасен преподавател, според нас анонимният сигнал е злонамерен", обясни Йончева. Зад фрау Мюлер застана и друг родител - Борислав Дерменджиев. Неговите подозрения са, че анонимният сигнал е дошъл от учителка, която също трябвало да е на почивката, но се скарала със собственичката на къщата. "Това е частна визита", заяви Дерменджиев.

Той добави, че родителите не плащат никакви пари за това, въпреки разкритието на Комисията за защита на потребителите, че таксата е 280 евро на дете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай