Четвъртък,

Учители призовават: Дарете за пострадалите парите за цветя

От: Администратор -
26126
Учители призовават: Дарете за пострадалите парите за цветя
A
A
A

София. Призив към родителите да не купуват букети за първия учебен ден, а да направят дарение за пострадалите от наводненията, се разпространява в редица училища в страната. Учителите с радост се отказват от традиционния знак на уважение на 15 септември в полза на хората, които изгубиха домовете и имуществото си в редицата водни бедствия, заляли България тази година. 

„Наближава 15 септември - началото на новата учебна година, ден, в който ще се срещнем с много обич и надежда. По традиция в празничното утро ние, учителите, получаваме много цветя - израз на Вашето признание за труда ни. В момента Родината ни преживява тежки дни, много деца са без дом и трудно ще започнат учебната година. Уважаеми родители, приканваме ви, ако някои от вас са предвидили средства за цветя, да ги внесат в специална касичка в училище на 15 септември. Така ще проявим съпричастност към бедстващите деца и техните семейства" се казва в призива на учителите от СОУ „Сава Доброплодни" - Шумен. Събраните средства ще се преведат в помощ на бедстващите райони с помощта на БЧК, посочват от училището пред Дарик радио.

Касички ще бъдат поставени и в частната професионална гимназия "Банкер" в столицата, където учителите също призовават родителите да дарят парите, предвидени за цветя. "Уважаеми родители и ученици, на 15 септември и 6 октомври 2014г. ЧПГ "Банкер" организира благотворителна кампания "ЦВЕТЯ ЗА ДЕЦАТА ОТ МИЗИЯ". Ако възнамерявате да ни поздравите с цветя, моля планираната сума да пуснете в предвидената за това урна в училище или залата. Средствата ще бъдат дарени на ПГ по ХТ "Васил Левски" в гр. Мизия", пише на Фейсбук страницата на училището

Преподавателите призовават и други училища да се включат в инициативата, за да може средствата, предвидени от семействата за букети, да стигнат до нуждаещите се от помощ след наводненията. 


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията