Вторник,

Учители призовават: Дарете за пострадалите парите за цветя

От: Администратор -
25739
Учители призовават: Дарете за пострадалите парите за цветя
A
A
A

София. Призив към родителите да не купуват букети за първия учебен ден, а да направят дарение за пострадалите от наводненията, се разпространява в редица училища в страната. Учителите с радост се отказват от традиционния знак на уважение на 15 септември в полза на хората, които изгубиха домовете и имуществото си в редицата водни бедствия, заляли България тази година. 

„Наближава 15 септември - началото на новата учебна година, ден, в който ще се срещнем с много обич и надежда. По традиция в празничното утро ние, учителите, получаваме много цветя - израз на Вашето признание за труда ни. В момента Родината ни преживява тежки дни, много деца са без дом и трудно ще започнат учебната година. Уважаеми родители, приканваме ви, ако някои от вас са предвидили средства за цветя, да ги внесат в специална касичка в училище на 15 септември. Така ще проявим съпричастност към бедстващите деца и техните семейства" се казва в призива на учителите от СОУ „Сава Доброплодни" - Шумен. Събраните средства ще се преведат в помощ на бедстващите райони с помощта на БЧК, посочват от училището пред Дарик радио.

Касички ще бъдат поставени и в частната професионална гимназия "Банкер" в столицата, където учителите също призовават родителите да дарят парите, предвидени за цветя. "Уважаеми родители и ученици, на 15 септември и 6 октомври 2014г. ЧПГ "Банкер" организира благотворителна кампания "ЦВЕТЯ ЗА ДЕЦАТА ОТ МИЗИЯ". Ако възнамерявате да ни поздравите с цветя, моля планираната сума да пуснете в предвидената за това урна в училище или залата. Средствата ще бъдат дарени на ПГ по ХТ "Васил Левски" в гр. Мизия", пише на Фейсбук страницата на училището

Преподавателите призовават и други училища да се включат в инициативата, за да може средствата, предвидени от семействата за букети, да стигнат до нуждаещите се от помощ след наводненията. 


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички