Четвъртък,

Учители на първолаци се видяха в чудо

От: Администратор -
Учители на първолаци се видяха в чудо
A
A
A

Преподаватели се връщат към старата програма заради хаоса с новия ред на буквите

Масово учителите в Добрич, поели първолаци от 15 септември, се връщат към старата програма за преподаване, споделиха педагози пред в. "Стандарт". Причината е, че новата система, която въведе образователното министерство, е пълен хаос.
Досега първолаците започваха обучението си с т.нар. предбуквен период, в който се учат да пишат елементи на букви - ченгелчета, бастунчета, чертички, обяснява преподавател в едно от добричките школа. Според новата програма децата трябва да усвоят в рамките на един учебен час два елемента - например луличка и бастунче. Учителите намират това за пълен абсурд, като добавят, че поне месец е необходим децата да се приучават на училищен режим. Т.е. че не трябва да стават в час и да не се разхождат, камо ли да научат два елемента в един час.

Не по-малко са критиките и за поредността при изучаване на буквите. Педагозите смятат, че няма никаква логика при корелативните двойки като б-п, д-т, в-ф първо да се учи беззвучната, а после звучната, като допълват, че децата първо трябва да се приучават да чуват и осъзнават звука. Учителите са категорични, че това не е реформа. Като най-голям абсурд педагозите определят факта, че учебната година е стартирала с нова програма, но със стари буквари, в които текстовете са изготвени на база изучените букви.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички