Четвъртък,

Учениците в осем области остават вкъщи и в сряда

От: Администратор -
Учениците в осем области остават вкъщи и в сряда
A
A
A

Сряда, 11 януари, ще е неучебен ден за учениците от 8 области на страната. Причината - тежката зимна обстановка. Неучебен за целите области денят ще е в Бургас, Монтана, Пазарджик, Перник, София-град, Стара Загора, Русе и Ямбол.

Няма да се учи и в 178 общини, заради влошените метеорологични условия и високата грипна заболеваемост.

В други 87 общини в страната обаче децата ще влязат в класните стаи, уточняват от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

В област Благоевград няма да се учи в Благоевград, Симитли, Якоруда, Белица, Гоце Делчев и Банско, както и в ЗПГ "Климент Тимирязев" в Сандански.

В област Варна няма да се учи в Бяла, Аврен и Вълчи дол. За Велико Търново само в Златарица. В Област Видин неучебен ще е денят за Брегово, Димово, Чупрене, Кула и Ново село. В Област Враца децата от Бяла Слатина, Мизия, Оряхово, Козлодуй, Криводол и Мездра няма да влязат в клас. Същото се отнася и за Габрово, Дряново, Трявна и Севлиево.

В област Добрич няма да са на училище учениците от Балчик, Генерал Тошево, Добрич, Добричка, Крушари, Каварна и Тервел.

В област Кърджали неучебен ден ще е в Кирково, Крумовград, Момчилград и Черноочене.

За област Кюстендил училищата остават затворени в Бобов дол, Дупница, Сапарева баня, Бобошево, Кочериново, Невестино и Рила.

В област Ловеч неучебен ще е денят само в Луковит. Прекратяват се учебните занятия за ОУ "Васил Левски" и ПГ по туризъм в Априлци, както и в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и ПУ "Васил Левски" в Ловеч.

В област Плевен няма да учат децата от Никопол, Искър и Долни Дъбник. За Област Пловдив - Съединение, Пловдив, Първомай, Куклен, Перущица, Раковски, Родопи, Хисаря, Карлово, Лъки и Сопот.

В област Разград освен в самия Разград училищата ще са затворени и в Лозница, Цар Калоян, Самуил, Завет, Кубрат и Исперих. Неучебен ще е денят в Силистра и в областта - Дулово, Главиница, Алфатар, Ситово, Тутракан и Кайнарджа.

Освен в Смолян дървената ваканция засяга Девин, Доспат.

За област София-регион е неучебен ден с изключение на училищата от общините Правец, Ботевград, Етрополе и Годеч.

в област Търговище няма да се учи в Омуртаг, Опака и Антоново. В Област Шумен - Венец, Върбица, Каолиново, Каспичан, Хитрино и Шумен, обобщава БГНЕС.

В област Хасково децата от Ивайловград, Любимец, Харманли, Димитровград, Хасково, Стамболово, Тополовград, Минерални бани и Маджарово няма да ходят на училище.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички