Ученици от две държави учат заедно по интернет

Ученици от две държави учат заедно по интернет | StandartNews.com

София. Ученици от столичното 105 СОУ се учат интерактивно и в реално време, свързани със свои връстници в частно училище DOGA в Турция. Връзката се осъществява чрез най-нова техника и методика.

В сряда от 11.00 до 11.50 ч. ще се проведе интерактивна ситуация чрез свързване на две класни стаи в различни държави - България и Турция. Темата на урока ще бъде "Континентите и държавите от света", а учениците ще общуват изключително чрез решаване на общи задачи и поставяне на взаимни оценки. Урокът е третият последователен, провеждащ се в 105 СОУ "Атанас Далчев" в гр. София, а обучението на учителите е осъществено от Центъра за творческо обучение.

Водещи по време на свързването ще са начален учител и учител по английски, а децата ще изпълняват учебен час от редовната си програма.

По време на урока децата от двете групи ще се свържат през интернет и чрез интерактивна бяла дъска, като ще се учат и играят върху обща задача. Чрез този метод ученици от две произволни места по света могат да решават обща задача, дори без да знаят езика на партньорите си. Това е пример за въвеждане на най-нови технологии и методика в българското образование.

Към момента около половината училища в България притежават интерактивни дъски, но рядко ги използват в пълния им капацитет. Уменията и квалификацията на учителите са от огромна важност за постигане на високо качество в българското образование от една страна, и че технологиите са намерили своето място като инструмент за постигане на по-добри резултати и при най-малките ученици.

Урокът е подпомогнат от екип на "Център за творческо обучение", организация, предоставяща обучение и оборудване на училища и детски градини и свързваща училища от различни държави. Екипът на Центъра работи с над 200 учебни заведения в страната и още 50 в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай