Четвъртък,

Учат китайски език в ЮЗУ, чакат студенти от Китай

От: Failed to load user -
4749
Учат китайски език в ЮЗУ, чакат студенти от Китай
A
A
A

Благоевград. Почти сигурно в Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград ще стартира обучение по китайски език. В Центъра за източни култури в София деканът на Филологическия факултет на ЮЗУ доц. д-р Антони Стоилов се срещна с ръководството на Института "Конфуций". Целта бе да се проучи възможността за изучаване на китайски език във висшето учебно заведение. От Института са декларирали, че могат да осигурят свои преподаватели и учебници по китайски език, написани на български. Необходимо условие за стартиране на обучението е 8 граждани, желаещи да посещават курс по китайски език, или минимум шестима студенти, които искат да го учат като избираема дисциплина.

На този етап от сътрудничеството изучаването на китайски език може да се осъществи или под формата на курс, или като избираема дисциплина, или и двете форми едновременно.

"Смятам, че изучаването на китайски език е първа стъпка университетът да получи перспектива за дълготрайно сътрудничество с Китай в областта на висшето образование и възможност в него да бъдат привлечени да се обучават китайски студенти. Да се осъществят контакти и сътрудничество с китайски университети, като на тази основа се осъществи обмен на студенти, преподаватели и научен опит", коментира доц. д-р Антони Стоилов. Обучението може да започне още през учебната 2014/2015 година.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички