Уча.се е награден за Образавателен сайт N-1 на България

Уча.се е награден за Образавателен сайт N-1 на България | StandartNews.com

София. Сайтът за образователни видеоклипове Уча.се (ucha.se) бе удостоен с приза сайт номер 1 на България в категорията "Образование и наука" на конкурса БГ Сайт 2013, затвърждавайки успеха си от миналата година. За пръв път Уча.се бе избран за образователен сайт номер 1 на България в конкурса БГ Сайт 2012 г. Най-престижният форум за уеб награди в България се провежда за четиринадесети пореден път от 1999 година насам. Победителите в конкурса бяха обявени тази седмица на официална церемония на Рейнбоу Плаза, София.

"Когато получихме наградата миналата година, в Уча.се бяхме създали 400 видеа, изгледани 300 000 пъти. Тогава обещахме да продължим да вървим в правилната посока. Една година по-късно, равносметката е: 2000 видеа, изгледани над 4 000 000 пъти! Желанието ни е да създадем една иновативна платформа за обучение, която да запалва интереса на учениците към знание и обучение. Отчитайки нарастването в броя на нашите посетители и на гледаните видеоклипове на сайта, разбираме, че сме на прав път, а избирането ни за най-добър образователен сайт за втора поредна година е показателно, че усилията ни се ценят много. Благодарим за наградата! " - заявиха развълнуваните основатели на Уча.се Дарин Маджаров и Николай Жейнов.

Порталът Уча.се, който е известен с това, че запали интереса на учениците към уроците, се ползва активно и от учители, които прожектират образователни клипове в класните стаи и препоръчват определени видеоуроци за гледане вкъщи. Все повече родители също използват Уча.се, за да помагат на своите деца при подготовката на домашните работи. За учениците Уча.се се превръща в мрежа за взаимопомощ и място, където да споделят емоцията от ученето и да потърсят помощ, когато им предстои тест или друго изпитване.

Към момента Уча.се се налага като един от най-популярните образователни сайтове в България с около 150 000 посетители месечно и над 35 000 видео урока, гледани всеки ден. Ежедневно порталът отчита над 2800 часа гледане на образователно съдържание. Само за година и половина от неговото създаване, в сайта са изгледани 4 000 000 видеоурока. Плановете на екипа са Уча.се да е достъпно място за всички ученици в България, където те да намерят целия материал за училище, поднесен по лесен и интересен начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай