Петък,

Танев: Искам да успокоя образователната система, за да заработи

От: Администратор -
3469
Танев: Искам да успокоя образователната система, за да заработи
A
A
A

София. „Искам да успокоя образователната система, за да започне тя да работи изобщо". Това каза новият министър на образованието проф. Тодор Танев пред Нова тв. „Образованието не е сектор от тортата, а глазурата ѝ. То е стратегически обект, защото произвежда бъдещето и националната идентичност", обясни той.

„Концентрирал съм се върху новия закон за училищното образование. Много неща ще се променят, този законопроект съвсем не е лош. Абсолютно решен съм да се свърша бързо няколко неща и слава Богу не съм сам. Още в 42-ото НС мина на второ четене", каза министърът по повод приоритетите в неговата работа.

Промяната в образователната система трябва да бъде подпомогната от много други звена, включително финансовото, смята Танев. „Нужно е учителите да имат поне критичен минимум на респект, който са загубили", категоричен бе той.

„До голяма степен съм съгласен, че образованието е приоритет на всяка власт, но остава такъв само на хартия. Много е трудно да се обобщава каквото и да било за образователната система, защото е много голяма и винаги ще е непълно", коментира още министър Танев.

Образованието е това, което остане, когато всичко друго се забрави, припомни думите на Айнщайн проф. Тодор Танев.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията