Студент спечели 11 стипендии

Студент спечели 11 стипендии | StandartNews.com

София. Студент от Стопанската академия в Свищов спечели 11 евростипендии. Ергин Азис постави рекорд сред бъдещите висшисти в България като се класира във всичките 11 категории за специални евростипендии. За евростипендия може да кандидатства всеки студент с висок успех и отличия от работа по проекти. Азис обаче разбил конкуренцията във всички категории, защото има зад гърба си десетки първи награди от престижни научни и спортни състезания, проекти и стажантски програми в чужбина.

„Това ми харесва, което правя, да съм активен, да изкарвам повече време и да пиша различни доклади, есета и мислите, които аз ги мисля да ги пиша. И явно щом получавам призови места, мисля по начин, който е приемлив за обществото”, споделя Ергин Азис пред БНТ. Общата сума от стипендиите, която Ергин ще получи е 2800 лева. Той е студент последна година по специалностите Международни икономически отношения и Финанси. Смята, че пари има в научната работа и съветва колегите си да опитат.

„Вместо да работят в неквалифицирана работа за 600 лева месечно, могат да се развиват в областта, за която учат и да получават същото”, коментира Ергин Азис.

„Такъв студент, смея да твърдя, за последните години, да не е и десетилетие - в нашата Академия не сме имали. За мен подобен успех буди само адмирации”, заявява доц. Андрей Захариев.

Академията в Свищов се гордее с Ергин и заради престижната награда „Студент на 2012 година”, която се връчва всяка година от Президента на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай