Сряда,

Студент спечели 11 стипендии

От: Администратор -
7842
Студент спечели 11 стипендии
A
A
A

София. Студент от Стопанската академия в Свищов спечели 11 евростипендии. Ергин Азис постави рекорд сред бъдещите висшисти в България като се класира във всичките 11 категории за специални евростипендии. За евростипендия може да кандидатства всеки студент с висок успех и отличия от работа по проекти. Азис обаче разбил конкуренцията във всички категории, защото има зад гърба си десетки първи награди от престижни научни и спортни състезания, проекти и стажантски програми в чужбина.

„Това ми харесва, което правя, да съм активен, да изкарвам повече време и да пиша различни доклади, есета и мислите, които аз ги мисля да ги пиша. И явно щом получавам призови места, мисля по начин, който е приемлив за обществото”, споделя Ергин Азис пред БНТ. Общата сума от стипендиите, която Ергин ще получи е 2800 лева. Той е студент последна година по специалностите Международни икономически отношения и Финанси. Смята, че пари има в научната работа и съветва колегите си да опитат.

„Вместо да работят в неквалифицирана работа за 600 лева месечно, могат да се развиват в областта, за която учат и да получават същото”, коментира Ергин Азис.

„Такъв студент, смея да твърдя, за последните години, да не е и десетилетие - в нашата Академия не сме имали. За мен подобен успех буди само адмирации”, заявява доц. Андрей Захариев.

Академията в Свищов се гордее с Ергин и заради престижната награда „Студент на 2012 година”, която се връчва всяка година от Президента на България.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички