Спипаха Яворов от Фейсбук

Спипаха Яворов от Фейсбук | StandartNews.com

Имал информацията от свой източник, който обаче не е пряко свързан с МОН

"Яворов" от Фейсбук е локализиран. Това съобщи просветният министър Тодор Танев. Той посочи, че човекът, който е създал профила "Пейо Яворов", е студент, а не служител на просветното министерство. Все още се изяснява дали той действително е знаел темата, или просто се е пошегувал със зрелостниците.

Скандалът гръмна, след като в полунощ срещу 20 май, когато се проведе държавният зрелостен изпит по български език и литература, във Фейсбук група за кандидат-студенти се появи човек с ник "Пейо Яворов". Той написа на младежите "Дано да сте ме научили добре! Успех на матурата". На следващия ден на учениците се падна да пишат интерпретативно съчинение или есе върху стихотворението на Яворов "Ще бъдеш в бяло". Още тогава се появиха множество коментари, че има пробив в сигурността на зрелостния изпит, след като някой е знаел автора предварително.

Междувременно сайтът offnews публикува интервю с "Яворов" от Фейсбук, направено през социалната мрежа. В него интервюираният казва, че е имал информацията от свой източник, който обаче не е пряко свързан с МОН. Той посочва, че авторът, върху който ще се пише, се знае ден предварително. И допълва, че е написал "колегите от МОН", за да привлече внимание върху себе си, въпреки че не е свързан с институцията. "За да разберете автора, трябва да сте влиятелен човек с много пари", допълва "Яворов". Вчера министър Тодор Танев съобщи, че тази година преписвачите са двойно повече от миналата. По български те са 34.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай