Школо на Острова търси олимпийци

Школо на Острова търси олимпийци | StandartNews.com

Българче направи фурор в швейцарски колеж, където е учил шефът на "Фолксваген"

Средното образование в чужбина напоследък се превръща в избор на все повече родители. Расте броят на семействата, които избират да запишат децата си в гимназии навън, а възрастта на хлапетата пада. Най-търсена е Англия, но изкусителни възможности предлагат и ред други страни. На изложение в събота и неделя у нас пристигат над 20 колежа от Англия, Германия, Испания, Португалия, Швейцария, САЩ и Канада. По време на изложението децата могат да се явят и на изпит за стипендии или просто да тестват знанията си по английски език.

Средно образование на английски може да се завърши и в Германия. На изложението, организирано в "Хилтън" от консултантските фирми "Едланта" и "Скай лайнс", пристига Schule Schloss Salem - едно от най-престижните училища в Европа. То се намира в Южна Германия и провежда подготовка на немски и английски. Вторият вид обучение е по международната програма International Baccalaureate и на финала децата вземат диплома

призната във всички страни

Ако предпочитате Швейцария, тази година на изложението ще присъства колеж, в който българите вече са оставили трайна следа. Наше момиче постигна в него резултат, който достигат само 0,2% от учениците в световен мащаб - 45 от 45 точки на финалните изпити по програмата IB. Едва 109 от над 40 000 ученици в света са успели да стигнат до него. Училището се нарича Lyceum Alpinum Zuoz и e eдно от най-добрите швейцарски училища. Сред неговите възпитаници са внукът на основателя на Порше - Фердинанд Порше, австрийският магнат и председател на борда на директорите на Фолксваген - Фердинанд Пих. Там е взел гимназиалната си диплома и граф Фабер-Кастел - изпълнителен директор на най-голямата в света компания за офис консумативи "Faber-Castell", както и представители на кралското семейство на Лихтенщайн. Обучението в Швейцария е с цени около 15 000 швейцарски франка.

Безспорно най-търсени продължават да бъдат британските школа. Тази година сред гостите е и колеж, който набира олимпийски надежди. Millfield School е едно от най-добрите училища на Острова за професионална спортна подготовка. През него са минали много олимпийски медалисти в дисциплини като плуване, лека атлетика, тенис, футбол, ръгби, хокей, крикет. Освен това училището разполага и със специални отдели за музика, танци, актьорско майсторство и изкуство. Търсещите високи академични стандарти пък вероятно ще предпочетат десетото по рейтинг в Англия школо King Edward's School.

Основано е през 1553 г.

и днес е eдно от най-добрите училища във Великобритания за подготовка за програмата International Baccalaureate. Специално за изложението пристига и верига училища от Ню Йорк. Meritas Family of Schools включва 7 пансионатни колежа в САЩ и Швейцария. Там са учили също племенницата на Бил Гейтс и децата на Тайгър Уудс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай