Събота,

Шестокласничка стана студентка

От: Администратор -
Шестокласничка стана студентка
A
A
A

Неволна грешка направи от шестокласничка студентка. Отличничката Рая Митева написала прекрасно есе на тема "Моята крачка към по-доброто утре". Върху листа й обаче учителката от школото в Симитли, където учи Рая, пропуснала да напише възрастта на детето и пратила текста в Стопанската академия в Свищов.

Там останали очаровани от текста на шестокласничката, мислейки си, че става дума за абитуриентка. Когато високата оценка на есето се върнала в училището в Симитли, учителите на Рая поправили грешката с възрастта й.

Впечатленото от текста на Рая Митева ръководство на Стопанската академия обаче решило да изпрати сертификат на момичето, с който тя ще може да бъде приета след 6 години в ВУЗ-а. Така пропуска от страна на учителите в Симитли, се оказа огромен стимул за шестокласничката да учи още повече.

„Мисля до края на тази година да се стегна и да взема всички класове до 12-и, за да мога да отида и да бъда студентка", пошегува се момичето. То е щастливо за високата оценка, която й била дадена за есето.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички