Шестокласничка от Перник спечели финала на 8-ото национално състезание по английски правопис

Шестокласничка от Перник спечели финала на 8-ото национално състезание по английски правопис | StandartNews.com

Финалният кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee завърши при много оспорвана битка. Бианка Месова е големият победител, тя е 6 клас от Перник и спечели във финален двубой с Йоана Стоева, 7 клас от Пловдив. Тайната на шампионката Бианка е в ученето на нови думи всеки ден, много рядко пропуска дори празниците.

Националният финал е последното събитие от тазгодишния календар на състезанието Spelling Bee, в което беше определен шампионът сред най-добрите 32 ученици от цяла България.

От 24 февруари до днес над 6600 ученици от 311 училища в цялата страна се включиха в състезанието след усилена подготовка. Днешните 32-ма финалисти представиха своите училища от 22 града и 4 по- малки населени места.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС". То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България" и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британски съвет и Езиков и изпитен център АВО и Министерството на образованието и науката.

Тази година състезанията в цялата страна се проведоха под наслов "BeeWare online" - насочено към основни правила за безопасно поведение в социалните мрежи и Интернет. През следващите месеци Брайън Тайърс от Посолството на САЩ в София ще представи кратки видео уроци, в които ще дискутира опасностите онлайн и как да се предпазим от тях. Всички видео материали ще бъдат специално заснети за нашата кампания и ще са насочени към тиинейджърската аудитория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай