Професори следят онлайн кой им чете лекциите

Професори следят онлайн кой им чете лекциите  | StandartNews.com

Варна. Професори и преподаватели в Медицинския университет във Варна вече могат да проследят онлайн интереса на студентите си към техните лекции-кой и колко пъти ги чете. Това стана възможно с изграждане на Център по електронно и дистанционно обучение във ВУЗ-а, който внедри специалната платформа Blackboard.

Всеки един студент има своя парола към системата, която може да ползва по всяко време от таблет или мобилния си телефон. Така бъдещите доктори, влизайки в своя акаунт, могат да четат лекциите, да наблюдават реални клинични ситуации, включително и операции, да влиза в онлайн дискусиите и видеочат, които текат. Това не измества класическите лекции, но дава възможност на преподавателя да разбере проблемните моменти и в следващия академичен час да се върне към тях, обясни директорът на центъра доц. Иван Мерджанов.

Онлайн обучението дава възможност както за електронно преподаване, така и за изпитване на студентите, включително с тестове и маркиране на верния отговор в стила на пополярното тв предаване „Стани богат". Новият атрактивен и иновативен модел на обучение е много харесван от чуждоезиковите студенти, които са запознати с него в страните, от които идват.

В Медицинския университет във Варна се учат над 4000 възпитаници, като повече от 900 са от чужди държави- от поне 40. Във ВУЗ-а се подготвят бъдещи доктори от Германия, Великобритания, Белгия, Швейцария, Египет, дори от Япония и САЩ. Проектът за електронно и дистанционно обучение е финансиран по ОП"Развитие на човешките ресурси"и Европейския социален фонд на стойност близо 600 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай