Събота,

Професори следят онлайн кой им чете лекциите

От: Failed to load user -
1713
Професори следят онлайн кой им чете лекциите
A
A
A

Варна. Професори и преподаватели в Медицинския университет във Варна вече могат да проследят онлайн интереса на студентите си към техните лекции-кой и колко пъти ги чете. Това стана възможно с изграждане на Център по електронно и дистанционно обучение във ВУЗ-а, който внедри специалната платформа Blackboard.

Всеки един студент има своя парола към системата, която може да ползва по всяко време от таблет или мобилния си телефон. Така бъдещите доктори, влизайки в своя акаунт, могат да четат лекциите, да наблюдават реални клинични ситуации, включително и операции, да влиза в онлайн дискусиите и видеочат, които текат. Това не измества класическите лекции, но дава възможност на преподавателя да разбере проблемните моменти и в следващия академичен час да се върне към тях, обясни директорът на центъра доц. Иван Мерджанов.

Онлайн обучението дава възможност както за електронно преподаване, така и за изпитване на студентите, включително с тестове и маркиране на верния отговор в стила на пополярното тв предаване „Стани богат". Новият атрактивен и иновативен модел на обучение е много харесван от чуждоезиковите студенти, които са запознати с него в страните, от които идват.

В Медицинския университет във Варна се учат над 4000 възпитаници, като повече от 900 са от чужди държави- от поне 40. Във ВУЗ-а се подготвят бъдещи доктори от Германия, Великобритания, Белгия, Швейцария, Египет, дори от Япония и САЩ. Проектът за електронно и дистанционно обучение е финансиран по ОП"Развитие на човешките ресурси"и Европейския социален фонд на стойност близо 600 000 лева.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички