Петък,

Проф. Илчев: Спрете кресливата кампания срещу СУ

От: Администратор -
1380
Проф. Илчев: Спрете кресливата кампания срещу СУ
A
A
A

В гневна декларация ректорът на СУ проф. Иван Илчев призова за прекратяване на "кресливата кампания срещу Софийския университет". В последните няколко седмици Алма матер е подложен на безпрецедентни атаки.

Проф. Илчев изтъква, че предстоящият на 17 декември избор на нов ректор на СУ се използва за политическо и икономическо противопоставяне. Припомняме, кандидатурите за поста са две: на проф. дфн Анастас Герджиков и на чл.-кор. проф. дхн Тони Спасов.

Това вреди на двамата достойни кандидати за ректор на Университета, които през цялата кампания запазиха конструктивния тон и взаимното уважение.

Вредите за най-старата и авторитетна академична институция обаче ще останат дълго след като утихнат конюнктурните страсти, подчертава Илчев.

Академичната общност на Софийския университет, заявява професорът, може да бъде убедена да избере своя ректор единствено по начина, по който двамата кандидати го правят - излагайки идеите си в диалог с всички в Университета.

Той призовава в оставащите няколко дни до Общото събрание на Софийския университет тази креслива кампания да бъде прекратена. Недостойно е Университетът да се използва като декор на чужди битки, коментира Илчев.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички