Сряда,

Приемът в гимназиите - вече и електронно

От: Администратор -
Приемът в гимназиите - вече и електронно
A
A
A

Заявления за прием в гимназия ще могат да се подават както на хартия, така и по електронен път, съобщават от просветното министерство.

Ако един седмокласник е подал заявления и онлайн, и на хартия, за валиден ще се приема хартиеният вариант.

Документи на хартия ще се подават в училищата гнезда, които ще бъдат оповестени на сайтовете на регионалните управления на образованието. Задължително е заявлението да бъде подписано и от родител, тъй като учениците са непълнолетни.

За да могат да продължат образованието си в по горен етап, всички седмокласници трябва да кандидатстват, независимо дали са участвали в Националното външно оценяване. Това се налага от Закона за предучилищно и училищно образование, след който основно образование вече се завършва в седми клас.

Кандидат-гимназистите трябва да подреждат желанията си не само по училища, но и по паралелки, тъй като различните паралелки могат да класират с различни балообразуващи предмети.

Няма ограничения за броя на желанията, които могат да бъдат включени в заявлението. За първи път точките от Националното външно оценяване няма да се преобразуват в оценки по шестобалната система.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички