Петък,

Правят „Университет на третата възраст" в Хасково

От: Администратор -
3235
Правят „Университет на третата възраст" в Хасково
A
A
A

Хасково. Хасково може да стане единственият у нас град с „Университет на третата възраст" Идеята е на министъра на образованието проф. Тодор Танев.

Въпреки че вчера той беше на среща в областния град с кмета Георги Иванов, министърът само намекна, че има „интересна идея". Каква точно е тя обаче стана ясно късно снощи в социалната мрежа.

Според публикацията във Фейсбук профила на министъра, Университетът на третата възраст ще представлява нещо като професионален колеж.

„Слушател в УТВ може да бъде всеки човек в зряла възраст, който желае да развива нови социални взаимодействия, да участва в живота на обществото със своя труд и опит, да разширява своите умения и да прекарва свободното си време активно, интересно и творчески", пише в профила си министърът.

Той развива идеята, като посочва, че в УТВ ще се приемат и студенти за бакалавърско обучение по нова специалност – геронтология, както и студенти от други ВУЗ за практики или научна дейност, за което те получават кредити.

Според кмета на Хасково Георги Иванов за града е важно да има висше учебно средище и ако според спецовете в образованието в момента има необходимост от междинно звено като УТВ, той няма нищо против.

Хасково е готово да предостави безвъзмездно дори и базата, където Университетът на третата възраст да се помещава.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички