Посланици аплодират победители с есе за Холокоста

Посланици аплодират победители с есе за Холокоста | StandartNews.com

Четирима ръководители на дипломатически мисии аплодираха победителите в конкурса за написване на есе или създаване на мултимедиен проект по темата „Значението на паметта за Холокоста за света след Втората Световна Война". Състезаваха се седем гимназии от София и Пловдив.

Победителите тази година са Калин Илиев от софийското 134 СОУ „Димчо Дебелянов" и Румен Воденичаров от Първа езикова гимназия, също в столицата.

Церемонията по награждаването на спечелилите конкурса, организиран от Б'ней Б'рит (най-старата съществуваща и днес еврейска обществена организация в света – б.р.), се проведе през уикенда в НДК. Присъстваха министърът на образованието Тодор Танев, посланиците на САЩ, Израел и Германия, Марси Б. Рийс, Шаул Камиса-Раз и Детлеф Лингеман, както и британският шарже д'афер и временно изпълняващ длъжността посланик Сара Райли. „Целта на конкурса бе учениците не само да научат за Холокоста, но и да потърси по-широко разбиране за ролята на Холокоста в съвременното общество, както и да се наблегне на необходимостта новите поколения да бъдат възпитавани в толерантност, за да се избегне подобни жестокости да се случат отново" , обясниха дипломати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай