Папазов: Община Варна не осигурява условия за живот на незрящите

Папазов: Община Варна не осигурява  условия за живот на незрящите | StandartNews.com

Община Варна не е осигурила елементарни условия за живот, които да направят по-леко ежедневието на нашите незрящи съграждани и те да могат да се придвижват спокойно из града. Колонките с два бутона на светофарите, издаващи звуков сигнал и улесняващи пресичането на улиците, са едно от нещата, от които те имат остра нужда. Ангажирал съм се, ако бъда избран за кмет на Варна, да намеря решение на този проблем. Това каза Данаил Папазов след срещата си с представители на Съюза на слепите във Варна. Той уточни, че в тази връзка ще направи обстойна проверка на проекта за интегрирания градски транспорт.

От Съюза на слепите споделиха, че за техните нужди е необходимо в автобусите и спирките също да има звукова информация. Хората се оплакаха, че повечето от тях трябва да сменят два автобуса, за да стигнат до предприятието, в което работят. Картите, които им се издават за градския транспорт, са само за една линия и се налага всеки месец да се редят на опашки за нови. Затова тяхното искане е картите им да са за две линии и да са целогодишни. В момента незрящите варненци плащат по 9 лв. за карта, а придружителят, без който не могат, 14 лв.

Нашето виждане е, че картите за всички пенсионери трябва да са за две линии, а за хората с увреждания – да са безплатни, каза кандидатът за кмет на Варна Данаил Папазов. Той се ангажира, ако получи доверието на варненци, да реши проблема с общежитието на „Тих труд", което се нуждае от спешен ремонт. Това няма как да стане със собствени средства, тъй като наемът там е 7 лв. на месец, уточни Папазов. Той бе категоричен, че трябва да се реши и проблемът с канализацията пред „Тих труд", която е много плитка и при всеки дъжд мазите на предприятието се наводняват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай