Отпуснаха средства за насърчаване на спортната дейност в училищата

Отпуснаха средства за насърчаване на спортната дейност в училищата | StandartNews.com

София. Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини в размер на 32 940 лв. Те ще бъдат използвани за изплащане на стипендии на ученици, които са постигнали успехи в областта на спорта.

Средствата са предвидени в централния бюджет като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби и с тях ще бъдат осигурени 42 стипендии, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Програмата, приета през април тази година, предвижда насърчаване на творческите, научните и спортните заложби и потребности на деца с изявени дарби, заели призови класирания в национални и международни конкурси, състезания и олимпиади, чрез еднократно финансово подпомагане и едногодишни стипендии.

С друго постановление Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 513 714 лв. за изплащане на минималните диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт във висшите училища. Средствата са за изпълнение на политиките в областта на студентския спорт и се осигуряват ежегодно със Закона за държавния бюджет. Парите се разходват на базата на представени разчети за броя на студентите и курсантите във висшите училища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай