Откраднаха часове от доктор по право

Откраднаха часове от доктор по право | StandartNews.com

Докторът по право Чавдар Стоянов заведе жалба в прокуратурата, след като шеф на катедра в Техническия университет се опита да го остави без часове. Миналата учебна година Стоянов бил хоноруван преподавател по две дисциплини в Стопанския факултет на вуза.

През юли той получава от университета служебна бележка, в която е посочено, че и през новата учебна година ще води до 180 часа. Въпреки това на 19 септември разбира от секретарка, че е изхвърлен от учебните програми. Още на следващия ден Стоянов подава молба до ректора да му бъде възстановен хорариумът, а вчера е внесъл жалба и в Градска прокуратура.


По думите на юриста дадената му служебна бележка е правен документ, въз основа на който университетът трябва да сключи с него граждански договор. Според запознати от вуза кампанията срещу Стоянов се води от доц. Ангел Кондев, който е ръководител на друга катедра. Миналата година доцентът ходатайствал чрез своя секретарка Стоянов да пусне на изпита съпруг на високопоставена фигура от ГЕРБ. Той обаче категорично отказал и така започнали проблемите. Освен това Кондев толерирал своя асистентка, която трябвало да получи въпросните часове.


Самият Стоянов заяви, че в случая държи на академизма и толерантността. "Вярвам в обективността на ректора, който ще реши проблема", каза той. Пред "Стандарт" ректорът проф. Марин Христов коментира, че решението за часовете на Стоянов ще бъде взето след 30 октомври, когато трябва да се проведат факултетен и катедрен съвет. "Ще има някакви часове, но в момента не се знае колко. В документа е написано до 180, така че може да бъдат и по-малко", уточни проф. Христов. "Никой не е изгонил никого", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай