Вторник,

Обучение по тероризъм поиска министър Танев

От: Администратор -
3579
Обучение по тероризъм поиска министър Танев
A
A
A

Просветният министър Тодор Танев отново хвърли в смут учители, ученици и професори. Представяйки поредната си нова идея за професионално образование, той поиска и обучение по тероризъм.

"Като професионално образование не разбирам само фелдшери и заварчици. Професии има най-различни, дали в този или онзи сектор на обществения живот. Има туризъм, има тероризъм. Всички те изискват. Преди два дена говорих с началника на военния университет в Търново, има много възможности за това", заяви Танев по време на пресконференция за образователната реформа. Не стана ясно обаче объркал ли е министърът думите или е използвал неуместен пример. От думите му все пак стана ясно, че след 3 години в колеж учащите се може да излизат с диплома за специалист. Първите две такива професионални учебни заведения ще отворят врати в Северозападна България. Според Танев така учащите се ще могат да избират след гимназия дали да запишат колеж или да идат в университет.

"Министерството ще предложи промени в двустепенната система на образование, защото тя не работи добре. Налице е вакуум на връзката между образование и производство, както и между образование и наука. За преодоляване на проблема МОН предлага въвеждане на четиристепенна образователна система", допълни Танев. Друга негова идея е посегателството над учител - физически и словесни атаки да бъдат криминализирани. Той подчерта, че вече е говорил по този въпрос, по думите му с един вече бивш министър. "Въл..., как беше? Вучков, да Вучков. Колеги много се извинявам, но от 7 ноември не съм имал никакъв почивен ден. Няма събота, няма неделя и затова понякога трябва колегите да ми подсказват думата", разясни конфузната ситуация министърът.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички