Обучение по тероризъм поиска министър Танев

Обучение по тероризъм поиска министър Танев | StandartNews.com

Просветният министър Тодор Танев отново хвърли в смут учители, ученици и професори. Представяйки поредната си нова идея за професионално образование, той поиска и обучение по тероризъм.

"Като професионално образование не разбирам само фелдшери и заварчици. Професии има най-различни, дали в този или онзи сектор на обществения живот. Има туризъм, има тероризъм. Всички те изискват. Преди два дена говорих с началника на военния университет в Търново, има много възможности за това", заяви Танев по време на пресконференция за образователната реформа. Не стана ясно обаче объркал ли е министърът думите или е използвал неуместен пример. От думите му все пак стана ясно, че след 3 години в колеж учащите се може да излизат с диплома за специалист. Първите две такива професионални учебни заведения ще отворят врати в Северозападна България. Според Танев така учащите се ще могат да избират след гимназия дали да запишат колеж или да идат в университет.

"Министерството ще предложи промени в двустепенната система на образование, защото тя не работи добре. Налице е вакуум на връзката между образование и производство, както и между образование и наука. За преодоляване на проблема МОН предлага въвеждане на четиристепенна образователна система", допълни Танев. Друга негова идея е посегателството над учител - физически и словесни атаки да бъдат криминализирани. Той подчерта, че вече е говорил по този въпрос, по думите му с един вече бивш министър. "Въл..., как беше? Вучков, да Вучков. Колеги много се извинявам, но от 7 ноември не съм имал никакъв почивен ден. Няма събота, няма неделя и затова понякога трябва колегите да ми подсказват думата", разясни конфузната ситуация министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай