Сряда,

Обновяват с 300 млн. лева училищата

От: Администратор -
Обновяват с 300 млн. лева училищата
A
A
A

МОН ще хвърли 300 млн. лева в ремонти на училищата през 2018 г. Това обяви министър Красимир Вълчев във Враца, където откри обновената сградата на НУ "Св. Софроний Врачански" във Враца.

Министерството е финансирало с 20 000 лева и разкриването на нова група във врачанската детска градина "Европейчета". "Мотивираните учители са основният фактор, увеличението на учителските заплати е ясно послание, че разчитаме на тях, заяви министърът, цитиран от БТНЕС.

Надявам се да подкрепим детски градини и училища, в които условията на работа са по-трудни, заяви още той. Ще има скоро и защитени, и средищни детски градини. Ние, като правителство, дадохме ясен сигнал, че държавата иска с всички институции и политики да се бори с неграмотността, кметовете също дадоха този сигнал и се надявам да почувстваме резултатите от тези усилия, продължи той.

Вълчев обяви, че от догодина ще се промени формулата за финансиране, ще се отчитат и неравенствата при детските градини и училища. Основната цел е да се привлекат по-добри специалисти в отдалечени райони. Ще се отчита и концентрацията на деца от уязвими групи. 


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички