Новаков: Трябват ни повече платени стажове в Европа

Новаков: Трябват ни повече платени стажове в Европа | StandartNews.com

Трябва ни повече платени стажове в Европа. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на среща с представители на студентското съсловие във Варна. Той обясни, че стажовете, практиките и обученията са пряк път към трупането на опит, но около 50% от стажовете за младежи в Европа са неплатени. Андрей Новаков изтъкна, че е дискриминационна практика до стаж да имат достъп само хора, които могат да си го позволят.

Новаков разясни пред студентското съсловие програмите "Еразъм+" и "Еразъм за предприемачи". „Еразъм за предприемачи позволява на младите хора да отидат в чужбина, да видят един работещ бизнес, да се върнат тук и да го развият", заяви Андрей Новаков. Той изтъкна, че програмата „Еразъм за млади предприемачи" трябва да работи в цял свят.

„Еразъм за млади предприемачи" трябва да започне да работи не само на Стария континент, но и в света, за да могат младите хора да придобиват опит от опитни предприемачи и от САЩ, Бразилия и други страни", категоричен бе евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Андрей Новаков подчерта, че основна негова цел е да спечели доверието на всеки млад човек в Европа с действия, слагайки край на двойствения пазар на труда. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП призова студените да бъдат активни. „Младите хора не трябва да се примиряваме, ние трябва да сме активни, не можем да си позволим да ни казват от какво имаме нужда", заяви Новаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай