Понеделник,

Николай Денков: Детската агресия зависи от обществената среда

От: Администратор -
Николай Денков: Детската агресия зависи от обществената среда
A
A
A

Можем да очакваме, че агресията в училище ще изчезне, когато това стане в обществото. Това обаче няма да стане много скоро и затова трябва да се предприемат мерки, заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков при представянето на междуинституционален план за превенция на агресията и за засилване на сигурността в образователните институции. На представянето на мерките в МОН присъстват представители на различни институции, участвали в разработването на плана.

Сред мерките най-важни са промените в две наредби - в държавния стандарт за приобщаващото образование и в наредба номер 3 за здравните кабинети, каза министър Денков. Той заяви, че за двете наредби трябва да се заложат средства в бюджета за 2018 г.

Министърът отбеляза, че сега недостигат психолози и педагогически съветници в училищата и добави, че всеки ученик трябва да има достъп до такъв специалист. Около 17 милиона лева са необходими за осигуряването на педагогически специалисти и психолози в училищата, каза министър Денков.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички