Понеделник,

Най-много желаещи за матура по география и биология в Добрич

От: Администратор -
3046
Най-много желаещи за матура по география и биология в Добрич
A
A
A

За поредна година географията е на първо място като учебен предмет, по който зрелостниците са заявили желание да се явят на втори държавен зрелостен изпит /ДЗИ/, показва справката на Регионалния инспекторат по образование. 343-ма зрелостници ще се явяват на изпит по география.

Интересът в последните години за кандидатстване в медицински вузове със специалности медицина, фармация и различните специалности по рехабилитация увеличават броя на желаещите да се явяват на ДЗИ по биология. Справката показва, че тази година 317 са зрелостниците в Добричко, които ще държат изпит по предмета. Преподаватели споделиха, че дори ВУЗ-ове в чужбина, предлагащи обучение за рехабилитатори, изискват ДЗИ по този предмет.

Расте броят и на явяващите се на второ ДЗИ – английски език. Миналата година матура по езика на Шекспир са държали 208 души, като е имало само една слаба оценка. Тази година 217 зрелостници ще държат изпит по английски език. Най-малко са желаещите да се явят на матура по руски език – едва петима. Осем пък са подали заявления за явяване на второ ДЗИ по химия.

Общо 1239 зрелостници ще се явяват на задължителна матура по български език и литература в Добричко.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички