Наши ученици спечелиха медали на турнир по математика

Наши ученици спечелиха медали на турнир по математика | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорецът Любен Карбанов спечели златен медал на турнир по математика в Казахстан. Момчето е ученик вече във втори клас от Второ ОУ „П.Р. Славейков". Той подели първото място с руснака Максим Лаврентиев от Свредловск. Зад него се наредиха Кристин Шефи от Филипините, Вадим Пучков и Дария Курлова от Русия. Любен Карбанов стана една от 30-те математически звезди на Казахстан.

287 ученици от 1 до 8 клас от България, Русия, Казахстан и Филипините излъчиха първите носители на златни медали в турнира „Математически звезди на Казахстан 2013 г." По същото време в природния резерват Маралсай в Залийския Алатау на Тян Шан, 119 представители на Казахстан се състезаваха в същия турнир. Учениците решаваха 25 задачи за 60 минути.

В математическата надпревара участва и третокласничката от СОУ „М. Горки" Ивет Караиванова, която зае трето място и спечели бронзов медал. В тази възрастова група първото място спечели Дмитрий Козаченко от остров Камчатка - Русия и Брус Санчес от гр. Манила - Филипините.

Председател на международното жури в Казахстан беше старозагорският математик Любомир Любенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай