Неделя,

Наши младежи искат да учат за контрахакери

От: Failed to load user -
Наши младежи искат да учат за контрахакери
A
A
A

Хит за българските младежи, които искат да учат в чужди ВУЗ-ове, е компютърната сигурност против хакерството.Това показа щурмуването на щандовете на топ-университетите от Великобритания, където единствено се изучава супермодерната дисциплина, на най-голямото изложение „Световно образование", провело се в четвъртък във Варна.

Фирми у нас предлагат на завършили контрахакери над 3000 лева заплата, обясни Ирина Христова, управител на „Интеграл". Масов е интересът към компютърните специалност - за 3 D анимация и за гейминг индустрията. От миналата година хит е и психологията. А тази година абитуриентите се насочват към специалността „Коафьорство и стайлинг", след завършването на която ВУЗ-овете на Острова дават бакалавърска степен. Обучението не е само курс по фризьорство, въпреки че се овладяват умения за прически на хиляди видове коса, но и създаване на умения за собствено предприемачество и изграждане на кариера.

Средно годишно следването струва 8000-9000 бр.лири, но в Англия има Държавна агенция за студентско кредитиране, която не е спряла заемите за бъдещи висшисти. В Дания и Германия обучението е безплатно. В Дания и Холандия студентите могат да работят 20 часа седмично, за да се издържат.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички