Четвъртък,

Наши младежи искат да учат за контрахакери

От: Failed to load user -
1339
Наши младежи искат да учат за контрахакери
A
A
A

Хит за българските младежи, които искат да учат в чужди ВУЗ-ове, е компютърната сигурност против хакерството.Това показа щурмуването на щандовете на топ-университетите от Великобритания, където единствено се изучава супермодерната дисциплина, на най-голямото изложение „Световно образование", провело се в четвъртък във Варна.

Фирми у нас предлагат на завършили контрахакери над 3000 лева заплата, обясни Ирина Христова, управител на „Интеграл". Масов е интересът към компютърните специалност - за 3 D анимация и за гейминг индустрията. От миналата година хит е и психологията. А тази година абитуриентите се насочват към специалността „Коафьорство и стайлинг", след завършването на която ВУЗ-овете на Острова дават бакалавърска степен. Обучението не е само курс по фризьорство, въпреки че се овладяват умения за прически на хиляди видове коса, но и създаване на умения за собствено предприемачество и изграждане на кариера.

Средно годишно следването струва 8000-9000 бр.лири, но в Англия има Държавна агенция за студентско кредитиране, която не е спряла заемите за бъдещи висшисти. В Дания и Германия обучението е безплатно. В Дания и Холандия студентите могат да работят 20 часа седмично, за да се издържат.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички